Akademide Etik Sempozyumu
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi İşletmecilik Meslek Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 22 Aralık 2022 tarihinde Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tuğrul Çubukçu Salonunda "Akademide Etik" başlıklı sempozyum gerçekleştirilecektir.
İşletmecilik Meslek Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi
Etik İş İşte Etik Sempozyumu
TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı), TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Hacettepe Üniversitesi İşletmecilik Meslek Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜEM) işbirliğinde EBEN Türkiye Avrupa İş Ahlakı Örgütü İş Etiği Projesi kapsamında Ankara' da düzenlenen "Etik İş İşte Etik" sempozyumuna ilişkin bilgi ve içeriklere, sayfamızın etkinlikler menüsünden ulaşabilirsiniz.
2021 Yılı Faaliyet Raporu

EK-3: YILLIK FAALİYET RAPORU FORMU

UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU (01.01.2021- 31.12.2021)

Bölüm 1. Tanıtım

Merkezin açık ve (varsa) kısa adı: Hacettepe Üniversitesi İşletmecilik Meslek Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜEM)

Merkez müdürünün adı ve soyadı: Prof. Dr. Mustafa KILIÇ

Merkezin kuruluş yılı ve varsa Resmi Gazete No: 2001-24288

Merkezin faaliyet tanımı (en fazla 400 karakter): Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünün ve diğer fakülte, yüksekokul ve bölümlerin ilgili anabilim dalları işbirliği ile işletmecilik meslek etiği disiplininin gelişmiş dünya ülkelerinde izlenen biçimiyle Türkiye’de de etkili bir şekilde yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu amaçla üniversiteler de dahil olmak üzere özel ve tüzel kurum ve kuruluşların ihtiyaç duydukları etik ile ilgili çalışmalar, araştırmalar ve dokümantasyon faaliyetlerinin yürütülmesini üstlenecek bir organizasyon oluşturmaktır.

Merkezin Üniversitemize, bu yıl sağladığı, mevcut akademik birimlerden sağlanamayacak türdeki katkı ve hizmetleri: Ayrı raporlanmalıdır.

Bölüm 2. Faaliyet Özeti

SCI, SSCI, AHCI ve El kapsamındaki dergilerde yayınlanan makale sayısı -----

Diğer dizinler kapsamındaki dergilerde yayınlanan makale sayısı -----

Kitap ya da kitap bölümü sayısı ve listesi -----

Ulusal/Uluslararası Konferans/Sempozyumlarda sunulan bildiri sayısı -----

Ulusal/Uluslararası ölçekte tamamlanan/devam eden projeler -----

Düzenlenen ulusal/uluslararası konferans/ sempozyum vb bilimsel etkinlik sayısı ve listesi -----

Düzenlenen eğitim/kurs/sertifika programı sayısı ve listesi -----

Yukarıda yer almayan ancak faaliyet olarak belirtilmesi gereken iş ve çalışmaların listesi -----

Merkezin gelir ve gider durumu Merkezin herhangi bir gelir ve gideri yoktur.

Yıllık Yönetim Kurulu toplantıları sonucu alınan kararlar “İş ve Meslek Ahlakı” alanında bir dergi çıkarılması ile ilgili çalışma yapılması kararı alınmıştır.

Merkezin Web sitesinin güncellik durumu Merkezin Web sayfası güncellenmiştir.

Bölüm 3. Durum değerlendirmesi ve ileriye dönük planlama

1. Merkezin üniversite tarafından kurum içi ve kurum dışı öne çıkarabileceği en önemli üç faaliyeti.

2. Merkezin sona eren yıla ait gerçekleştiremediği faaliyetlerinin nedenleri, karşılaşılan engeller 2021 yılında yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal İş Etiği Sempozyumu COVİD 19 salgını nedeniyle yapılamamıştır.

3. İleriye dönük yapmayı planladıkları:

a. Yeni proje önerileri:

b. Yeni işbirliği girişimleri : TOSYÖV Avrasya Liderlik ve Etik Çalışmaları Enstitüsü (ALEN) ve İbn-i Haldun Üniversitesi Etik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETAM) işbirliği görüşmeleri çerçevesinde ortaklaşa Ulusal İş Etiği Sempozyumu yapılmasına yönelik prensip anlaşması sağlanmıştır.

c. Etkinlik planları ve takvimi : Eylül yada Ekim 2022 de Ulusal iş Etiği Sempozyumu yapılması planlanmaktadır.

d. Yayın planları “İş ve Meslek Ahlakı” alanında elektronik ortamda yılda iki kez yayınlanacak hakemli bir dergi çıkarılması planlanmaktadır.

Yıllık bütçe planı: (Özellikle dış kaynaklı proje desteği öngörüsü varsa belirtilmelidir).

4. Merkezinizin faaliyetlerinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkisi

** Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Uygulama ve Araştırma Merkezleri arasından iş birliği yapabileceğiniz merkezler varsa lütfen isimlerini belirtiniz